november 2014

Om palmer, taco, Lånekassen og Leonardo DiCaprio

Jeg fant dessverre ikke en mer catchy tittel på dette innlegget. Jeg er liksom opptatt av at man bør ha struktur og fokus og sånn når man skriver. Og seff unngå sånne ord som seff og liksom. Liksom. Men i dag ble det visst litt hummer og kanari her på bloggen. I utilberedt tilstand. Det får gå, det er fredag.

Okei, jeg skal slutte og bable, og fortelle om det en del av dere sikkert er mest nysgjerrig på. På tirsdag var jeg altså i 40-årsdagen til Leonardo DiCaprio. Det var veldig gøy. Selvsagt var det stas å bli invitert. Jeg kjenner ikke Leo personlig, altså. Men jeg kjenner fetteren hans. Han driver en sportsbar og restaurant i Hollywood. Leo selv kommer ofte dit for å se kamp og spise burger eller taco (deres spesialiteter). 

Kan Leonardo DiCaprio bare gå rundt omkring uten å bli overfalt av gærne jenter? Ja - og nei. Det kommer nok an på tid og sted. Men på sportsbaren får han stort sett være i fred. Han kommer imidlertid alltid i stor hettegenser og caps. I tillegg har han langt skjegg for tiden. Så han er ikke lett å kjenne igjen. Under forkledningen er han likevel fortsatt den kjekkasen vi kjenner fra barndommen! 

Jeg har (dessverre får man si) ingen bilder fra bursdagen, siden det var totalt fotoforbud! Det var noen der som prøvde å ta bilder, men det var ikke populært. Det har jo vært en del skriverier om festen i media her, men det finnes nesten ikke bilder. Men her er jeg (ganske happy) på vei til festen:
Nok om det! Denne uka har bydd på mer enn kjendisfester. Jeg har fortsatt mye skolearbeid. Tilsammen har jeg 15 units, som tilsvarer fem fag. Det er en større belastningen enn hva skolen anbefaler! Faktisk fraråder de internasjonale studenter å ta på seg mer enn 12 units. Men, vi nordmenn har Lånekassen å forholde oss til. Og de krever at man har 15 units. For svenske myndigheter holder det imidlertid å ha det som er regnet som fulltidsbelastning her, altså 12 units. Jeg vet ikke om noen andre enn nordmenn som har 15 units.

Hvorfor i huleste er det sånn? Det er godt mulig jeg ikke har belegg for dette, men jeg vet om mange norske studenter i utlandet som føler det samme. Nemlig at det i norske utdanningsmiljøer råder en slags holdning om at norsk utdanning er er overlegen. Norge er lik kvalitet. Studier i utlandet derimot, spesielt på steder der det er mye fint vær, og de har palmer og strender, de kan neppe være like gode som den norske skolen. Noe som er helt absurd! Som om det faglige innholdet bleknet jo mer sol man får. Det er typisk norsk og være god. Men det er også typisk norsk å være litt naiv og trangsynt. 

California er på verdenstoppen innen utdanning. Jeg har studert mer enn fire år ved tre forskjellige høyere utdanningsinstitusjoner i Norge. Og jeg kan skrive under på at den undervisningen jeg har her på Santa Monica College stort sett danker de norske høyskolene ned i beksømstøvlene sine. Jeg kan også opplyse om at jeg stort sett går i sandaler på skolen her i Santa Monica, men det har ikke påvirket det faglige læringsutbyttet. 

Det var fredagens utblåsning! Jeg må understreke at jeg ikke klager over situasjonen min. Jeg liker jo det jeg studerer veldig godt, selv om det er mye å gjøre. Men nettopp derfor er det så herlig å bo knappe ti minutter fra stranda. Det er viktig å ta pauser. Og det er ikke mye som lader batteriene like effektivt som en tur ned på Santa Monica Beach! Her er noen bilder fra forrige strandtur! :)

Det har blitt litt kaldere siden forrige helg. Så det er litt kjølig å sole seg. Men, vi er altså ikke i nærheten av jakkesesongen. Sommergarderoben 2014 er fortsatt i bruk! :)

Meg og min kjære venninne Valentina!

Etter stranda var det tid for tacos! Jeg bare elsker den meksikanske maten de har her i California. Den er berømt (og skal visstnok være mye bedre enn den man får noen mil lenger ned, i Mexico!). Men, det er selvsagt ikke meningen å fornærme fredagstacoen i Norge. Det er jo en sentral del av vår kultur og tradisjon. I kombinasjon med gulrekka og Pepsi Max. Så nyt fredagskvelden folkens! 

God helg! 

 

#strand #california #november #losangeles #beach #santamonica #la #blogg #side2 #underholdning

Dream of Californiacation

Denne helga har stort sett bestått av strand og sol, en dose shopping, og en god del festligheter. Inkludert cocktailkjoler, pumps og fin restaurant-mat. Etterfulgt av ikke så classy cheeseburgere og annen drive-thru mat. Altså, det har på ingen måte vært noen uanstendig rai-rai-helg. Det har bare vært en morsom, bekymringsfri og deilig California-helg! :D

Etter noen ekstremt hektiske uker, og vel mange flink-pike-dager, var det veldig godt. 

Og jeg kunne ikke bedt om bedre vær! Som jeg skrev for noen dager siden, så er det som om årstidene er snudd på hodet her borte. Se for dere at høsten kommer, og det begynner å bli kaldt og litt trist ute. Men så kommer plutselig sommeren i retur. Da blir man veldig glad! Da kan man ikke gjøre noe annet enn å pakke strandbaggen, og nyte den kjærkomne solvarmen! 

Som dere ser fikk jeg brukt de uslåelige volleyball-ferdigjetene mine i helga. Under er et glimt fra festlighetene. Jeg skulle gjerne lagt ut flere bilder, men glemmer fort å ta bilder når man har det moro. Også prøver jeg jo å ha en viss terskel for hva jeg legger ut på Internett. For eksempel synes jeg episoden der jeg oppdager at skoene mine er fulle av french fries er lite egnet for publisering.

Men, jeg lover å vise dere masse av LA by night iløpet av ikke så lenge. Nå har det vel blitt (blå?)mandag i Norge. Her begynner en ny skoleuke om ikke så mange timer, så nå skal jeg komme meg i seng, og stille frisk og opplagt til mikroøkonomi klokken 08. Det er godt de har god kaffe på skolen ...

Ønsker alle en god uke! :)

#sol #sommer #høst #strand #santamonica #la #blogg #side2 #underholdning 

 

 

hits