hits

januar 2015

Masse påskestemning, litt jul, og en stor nyhet.

Det er vinter, men her i Santa Monica skinner sola. Som den nesten alltid gjør!

Det er alltid herlig å rusle langs Santa Monica Beach. Også på denne årstiden. Selv om varme og lite klær unektelig er deilig, så setter jeg pris på været slik det er nå. Det er som norsk vår. Lufta er frisk og kjølig, men sola stråler og varmer. Akkurat som i påsken! Det er en grunn til at "påskestemning" er et populært ord i Norge. Den stemninga er jo så innmari deilig! 

Det har vært veldig store temperaturforskjeller den siste tiden. Men stort sett har det vært ytterjakke-vær. Som nordmann føles det godt å kle skikkelig på seg noen ganger (også er det jo gøy å kunne bruke fine vinterjakker og skjerf!). 

Finn én feil. Colaboksen! Huff. Jeg klappet meg på skulderen fordi jeg ikke lenger drikker så mye Pepsi Max, men så ble jeg hekta på cola istedet. Så snart skolen begynner skal jeg legge fra meg den uvanen (og gå over til Red Bull istedet. Neida. Joda. Kanskje ... Hehe). 

Disse bildene er tatt utenfor huset mitt her i Santa Monica. Jeg bor i Pacific Sreet - en veldig trivelig gate, der det bor flest barnefamilier eller middelaldrene mennesker. Med god råd. Dette strøket er nemlig svindyrt. Man får gjerne ikke det inntrykket første gang man går her, for husene er ganske ordinære. Men beliggenheten sørger for de svimlende boligprisene. 

Huset jeg bor i (som er nesten prikk likt det blå dere ser i bakgrunnen) er for å være helt ærlig ganske gammelt og slitent. Det kunne virkelig trengt oppussing. Det er heller ikke spesielt stort. Likevel var forrige takst på 1,5 millioner dollar ... 

Men jeg trives. Igjen, på grunn av beliggenheten sentralt i Santa Monica, med bare tre minutters gange til skolen. Og fordi jeg bor med så bra folk! :)

Dette er litt lenger ned i gata, i retning stranda. Jeg skulle på en søndagstur til Venice Beach. 

I oktober skrev jeg et innlegg om hvordan folk her i gata tok av til Halloween. Det var skjeletter og gravstøtter i hagene, og uhyggelige skapninger hang etter halsen fra trærne. Amerikanerne går "all in". Det gjorde de selvsagt til jul også. Nå har de omsider tatt ned julepynten og de blinkende nissene sine, men som dere ser til høyre på disse bildene, er det ikke alle som vil gi helt slipp på jula. Totalt fem slike gigantiske strømper pryder fortsatt gata. Ser ganske malplassert ut, spør du meg. 

Venice Beach - her er det bestandig et yrende liv, og det vrimler alle mulige slags folk. Fra huset mitt i Santa Monica er det ikke mer enn en 20 minutters gåtur. Jeg hadde kledd meg godt i den nye vinterskinnjakka mi denne dagen, men måtte kaste både den og skjerfet da vi kom fram. Det ble rene sommerdagen.

Dermed syntes jeg det var på sin plass med en frozen yoghurt fra Boardwalk Yoghurt. Dette er min favoritt-dessert, uten tvil! Og denne isen blir nok en av de siste herfra på en stund.

For, før sola går ned her, har jeg en aldri så liten kunngjøring. Nemlig at dette blir en av de siste innleggene på denne bloggen.

Fordi, jeg skal flytte til Skottland! Jepp, av alle steder i verden blir neste destinasjon en kystby helt nord i Skottland, kalt Aberdeen. Der ligger nemlig en av Storbritannias eldste universiteter, University of Aberdeen. Som jeg har kommet inn på! Jeg turte nesten ikke håpe da jeg søkte. Men så fikk jeg tilbud om studieplass!

Tilbudet var for våropptaket, og studiet begynner allerede dette semesteret. Dermed måtte jeg ta et valg. 

Jeg måtte gå noen runder med meg selv. Jeg vurderte å undersøke om jeg kunne utsette oppstarten, slik at jeg kunne bo her i California litt til. Men jeg valgte å hoppe på dette toget, som jeg tror blir en veldig spennende reise. Årsaken var likevel aldri at jeg ønsket meg bort fra det stedet jeg er. 

Jeg elsker Los Angeles! Og jeg elsker USA. Den perioden jeg har bodd her har vært fantastisk. Jeg har lært så mye - naturligvis faglig, men også om vennskap, andre kulturer, mennesker og meg selv. Jeg beundrer det amerikanske samfunnet og mentaliteten. Mange nordmenn, og jeg var en av dem, har en del forestillinger om USA, der mange av dem er litt nedlatende. Det skal jeg ydmykt innrømme. Jeg tror mange har ristet på hodet, og tenkt at vi gjør ting bedre i Norge. Og det kan jo godt være. Men etter å ha bodd her, ser jeg så mye som er bra, som er bedre her enn i Norge. Vi har mye å lære av amerikanerne! Kanskje ikke akkurat når det gjelder forsvarspolitikk og helsevesen (gulp). Jeg tenker først og fremst på hvordan vi omgås hverandre. Hvordan vi oppfører oss overfor både venner og fremmede, og hvordan vi ser oss selv. Okei, for å kalle en spade for en spade, så er folk mye hyggeligere her. Og mye mer positive, både når de snakker om andre og seg selv. Selvsagt generaliserer jeg så det holder, men det må man jo når man skal beskrive et folk.

Det er typisk norsk å være god. Men det er også typisk norsk å være litt forutinntatt og arrogant. Selv om vi har et både trygt og vakkert land, og AS Norge går så det griner (oljeprisen til tross), så tror jeg de fleste ville ha gått av å bo en stund i et annet land, slik at man kan se seg selv fra utsiden. 

Men jeg vet at det selvsagt ikke er alle forunt å kunne farte rundt i verden slik som meg. Og jeg er veldig takknemlig for at jeg har den muligheten. Samtidig er det ikke slik at noen kom og banket på døren min, og spurte om jeg ville flytte til Los Angeles, for deretter å begynne på et av Storbritannias beste universiteter. Den fortjenesten innkasserer jeg selv. Det er initiativ, innsats og viljen til å ta risiko som har brakt meg dit jeg er nå. 

Jeg er ikke spesielt religiøs, men jeg har en livsfilosofi. Ta de mulighetene som byr seg i livet! Og nå har det bydd seg en mulighet jeg bare må gripe. 

Derfor velger jeg å være veldig takknemlig for den tiden jeg har fått her, og glede meg til det neste som kommer. Nå har jeg et nytt eventyr foran meg.

Jeg kommer til å skrive noen flere innlegg før jeg avslutter denne LA-bloggen. Likevel vil jeg benytte anledningen til å takke deg for at du leser den! Jeg blir veldig glad for de positive tilbakemeldingene jeg får. Jeg skal innrømme at jeg syntes blogging var litt skummelt til å begynne med. Men nå føler jeg at det har bidratt til å gi meg mer selvsikkerhet, motivasjon og glede. 

Ønsker dere alle en fortsatt god uke. Blogges snart! 

Annemarte

#USA #Norge #Side2 #underholdning

One face - one city

Planen med dette innlegget var legge ut litt bilder fra de forskjellige stedene jeg har besøkt den siste tiden i Los Angeles. Og kalle det noe sånt som "fine steder i LA". Men etter å ha gått gjennom bildene, fant jeg ut at "mitt ansikt - i LA", eller noe sånt, var en mer beskrivende tittel. Hehe. Uansett, så håper jeg bildene gjør at dere får lyst å reise hit. 

Her er i alle fall jeg på noen av mine favorittsteder i Los Angeles! 

SANTA MONICA BEACHBEVERLY HILLS

 

SANTA MONICA PIER

STAPLES CENTER

(hjemmearena for Los Angeles Lakers og LA Kings)

MARINA DEL REY

VENICE BEACH

VENICE PIER

HERMOSA BEACH (BY NIGHT)

Her kan man gjøre så mangt. Ha en fortsatt god uke alle sammen! :) 

#losangeles #la #vinter #blogg #side2 #underholdning

Sykkeltur!

En av mine kjæreste følgesvenner her i California er sykkelen min. Jeg har rett og slett blitt skikkelig glad i den. Den er en såkalt cruiser, som bokstavelig talt er en tilbakelent og avslappende type sykkel. Nylig tok jeg og kjæresten en lang sykkeltur langs stranda. 

Jeg tror vi syklet i rundt fire timer. Tiden fløy, for det var en helt strålende dag. Det var ikke så varmt som vi har opplevd de siste dagene, men lufta var så klar, og himmelen var knallblå. Det gjorde utsikten mot havet og opp mot åsene var ekstra fin. 

Fra bydelen Marina Del Rey i sør, til Topanga i Santa Monica-fjellene i nord, går det en sammenhengende 12 kilometers sykkelvei langs stranden. Ocean Front Walk, som den heter, brukes også flittig av folk på rollerblades, skateboards, longboards og segways. Samt enkelte andre rare rekreasjons-kjøretøy som jeg aldri har sett andre steder. Noe av det som er så artig med denne veien er at man ser så tydelig hvordan byen forandrer seg fra bydel til bydel. I Venice er det reggea, hippier, spåkoner og gærninger over alt. Litt lenger sør ligger yatchene og millionseilbåtene på rekke og rad. En knapp kilometer lenger nord finner man rådyre hoteller og cocktailbarer. 

Hvis jeg skulle valgt ut én ting du bare må gjøre hvis du kommer hit til byen, så er det å ta en tur på denne veien langs stranda. 

Det er rett og slett en fryd for øyet - og balsam for sjelen. Etter forrige tur følte jeg meg i alle fall veldig avslappet og bra. Været og utsikten ga meg en salig, nesten våryr sinnstemning.

Her ser der den velkjente pieren i Santa Monica, som ligger cirka midtveis langs ruta. 

Jeg sier bare, god tur, og nyt utsikten!
 

Ha en fortsatt god helg alle sammen! 

PS: Akkurat nå høljer regnet ned her i California. Og da er det ikke spesielt kult her. Bare til opplysning om du skulle bli litt misunnelig av bildene over!

#sykkel #sykkeltur #cruiser #santamonica #la #blogg #side2 #underholdning

Boller og ballkjole

Jeg skrev jo at ferien var over, og det var sant, for nå som kjæresten min har dratt er liksom juleferien over. Men, jeg har faktisk fortsatt skolefri. Så nå har jeg masse tid til å slappe av og drive dank. Det er en luksus jeg setter stor pris på.

Og når man har skolefri passer det jo ypperlig å lage skolebrød!

For en stund siden lovet jeg en kompis å bake norske boller. Det hadde han visst helt glemt, men da var det ekstra morsomt å dukke opp med et brett rykende ferske fristelser! Han er klesdesigner, og var i butikken sin her i LA den dagen. Alle de ansatte fikk selvsagt smake. Resten tok han med hjem og ga til en familie fra Texas som var på besøk hos ham. Og selvsagt ga jeg til de jeg bor med. Så det var mange som fikk seg en bolle, og jeg hadde stor suksess! "Skollebra" er nå det siste på matfronten i LA. Neida. Men jeg fikk slått et slag for norsk gastronomisk tradisjon! Hehe. 

Ble de ikke fine? Med fare for å skryte, så smakte de ganske fantastisk. De ble myke og saftige, med masse smak. Vaniljekremen i midten måtte jeg lage selv, siden man ikke får kjøpt den ferdig her. Og det tror jeg at jeg skal fortsette med også i Norge, for den smakte faktisk enda bedre enn Piano-vaniljekremen. 

Kokos-massen de hadde på butikken var ganske grov, dessuten var den fuktig og ferdig søtet. Trolig ikke spesielt sunn, men gurimalla så god den ble blandet med melis!

Her i USA måler de jo mel, sukker og smør i cups og ounces, så det ble litt matte og ganske mye øyemål i bakingen. Men er det én ting mamma har lært meg, så er det hvordan man lykkes med gjærbakst. Så jeg hadde kontroll. I tillegg valgte jeg å eksperimentere litt med det jeg fant i kjøkkenskapet. For eksempel hadde jeg en god dose lønnesirup i deigen. NAM! 

I dag hadde jeg et ærend i Venice, og bestemte meg for å ta beina fatt, for å få meg en tur i sola. Men på veien gjennom Santa Monica, via Main Street, gikk jeg forbi den ene vintage-sjappa etter den andre. Her kan du virkelig gjøre et kupp. De selger Chanel, Louis Vuitton og Gucci, og sko fra både fra Christian Louboutin og Manolo Blahnik - for å nevne noen - for en relativt rimelig penge.

Jeg holdt meg imidlertid unna disse fristelsene. Men jeg fant en helt fantastisk svart silkekjole. Enkel, klassisk og elegant!

Jeg får en skikkelig "dirty dancing"-følelse av denne! (Med unntak av skoene kanskje. Det ble litt krasj).

Men vet du hva det beste var? Den kostet 8,50! Dollar altså. Men likevel, det kan vel ikke kalles annet enn grisebillig eller et megakupp. Så nå venter jeg bare på å bli bedt på en eller annen celeber galla. 

Jeg har hatt en utrolig avslappende og deilig dag, og nå skal jeg snart ta kvelden. Men jeg lovet dere flere ferieoppdateringer, og de kommer, så stay tuned :) 

#boller #skolebrød #bake #usa #santamonica #blogg #underholdning #side2

Juleminner <3

Så, her er første høydepunkt fra ferien min. Selveste julaften! 

Den ble jo ganske annerledes enn hjemme i Norge. Men det synes jeg ikke gjorde noe. Jeg gadd ikke prøve å lage norsk jul. Tradisjoner er stas, men det er også gøy å bryte dem. Det er gøy å gjøre ting som er annerledes!

Så jeg pyntet ikke huset, og lagde verken pepperkaker eller grøt. Men landlorden min hadde satt inn et juletre, og det var jo litt koselig. Det ble i alle fall koselig da vi la pakker under. Det var bare jeg og Ola som feiret sammen, og de fleste gavene mine tikket inn på kontoen, siden det er litt lettere når de skal krysse landegrenser. Likevel synes jeg det ble en solid haug!

Det skulle vise seg å være mye fint i disse pakkene (ikke spør om de rare popcorn-beholderne i bakgrunnen. Det er noe landlorden min har satt inn, og han er litt koko). Faktisk fikk jeg både pepperkaker og julemarsipan, brunost og hjemmebakte knekkebrød. I tillegg til mye annet. Men den beste gaven lå ikke under treet.

Jeg trenger ikke skrive så mye. Det er tydelig nok at jeg fikk akkurat det jeg ønsket meg i år. 

Her er jeg veldig glad. Og det er jeg fortsatt. Tidenes beste ferie!

:)

#jul #side2 #underholdning
 

Endelig tilbake!

Da var ferien over. Og det var jammen godt. Jeg hadde faktisk aldri trodd jeg skulle si dette, men to uker ferie er veldig lenge. Så nå skal det bli bra å komme i gang med litt rutiner igjen. Ikke minst begynne å oppdatere bloggen!

Men, misforstå meg rett, jeg har hatt en veldig fin ferie. Faktisk tror jeg det er den beste ferien jeg har hatt! Jeg har fått gjort så mye gøy! Og i tillegg har jeg virkelig fått slappet av. Men i stedet for å skrive side opp og side ned om hva jeg har gjort, tenkte jeg heller å dele opp feriens høydepunkter i bilder, og vise dere hvor fint vi har hatt det!

Så nå blir det langt hyppigere oppdateringer på bloggen framover. Jeg skylder dere tross alt det etter å ha gått i total vinterdvale. 

Men først ville jeg bare vise dere noen bilder fra i går. Det har nemlig vært ganske kaldt her i jula. Fire-fem dager ut i det nye året takket imidlertid vinteren for seg. De siste dagene har vi hatt helt nydelig sommervær. I går var det nesten 30 grader i skyggen! Plutselig kunne jeg kaste av meg både parkasen og ullskjerfet, og spankulere rundt i singlet og skjørt istedet. Helt utrolig - og helt herlig. Ha en fortsatt strålende dag  - så blogges vi veldig snart! 

#santamonica #la #sol #sommer #ferie #side2 #underholdning #blogg