hits

Livet i LA

Masse påskestemning, litt jul, og en stor nyhet.

Det er vinter, men her i Santa Monica skinner sola. Som den nesten alltid gjør!

Det er alltid herlig å rusle langs Santa Monica Beach. Også på denne årstiden. Selv om varme og lite klær unektelig er deilig, så setter jeg pris på været slik det er nå. Det er som norsk vår. Lufta er frisk og kjølig, men sola stråler og varmer. Akkurat som i påsken! Det er en grunn til at "påskestemning" er et populært ord i Norge. Den stemninga er jo så innmari deilig! 

Det har vært veldig store temperaturforskjeller den siste tiden. Men stort sett har det vært ytterjakke-vær. Som nordmann føles det godt å kle skikkelig på seg noen ganger (også er det jo gøy å kunne bruke fine vinterjakker og skjerf!). 

Finn én feil. Colaboksen! Huff. Jeg klappet meg på skulderen fordi jeg ikke lenger drikker så mye Pepsi Max, men så ble jeg hekta på cola istedet. Så snart skolen begynner skal jeg legge fra meg den uvanen (og gå over til Red Bull istedet. Neida. Joda. Kanskje ... Hehe). 

Disse bildene er tatt utenfor huset mitt her i Santa Monica. Jeg bor i Pacific Sreet - en veldig trivelig gate, der det bor flest barnefamilier eller middelaldrene mennesker. Med god råd. Dette strøket er nemlig svindyrt. Man får gjerne ikke det inntrykket første gang man går her, for husene er ganske ordinære. Men beliggenheten sørger for de svimlende boligprisene. 

Huset jeg bor i (som er nesten prikk likt det blå dere ser i bakgrunnen) er for å være helt ærlig ganske gammelt og slitent. Det kunne virkelig trengt oppussing. Det er heller ikke spesielt stort. Likevel var forrige takst på 1,5 millioner dollar ... 

Men jeg trives. Igjen, på grunn av beliggenheten sentralt i Santa Monica, med bare tre minutters gange til skolen. Og fordi jeg bor med så bra folk! :)

Dette er litt lenger ned i gata, i retning stranda. Jeg skulle på en søndagstur til Venice Beach. 

I oktober skrev jeg et innlegg om hvordan folk her i gata tok av til Halloween. Det var skjeletter og gravstøtter i hagene, og uhyggelige skapninger hang etter halsen fra trærne. Amerikanerne går "all in". Det gjorde de selvsagt til jul også. Nå har de omsider tatt ned julepynten og de blinkende nissene sine, men som dere ser til høyre på disse bildene, er det ikke alle som vil gi helt slipp på jula. Totalt fem slike gigantiske strømper pryder fortsatt gata. Ser ganske malplassert ut, spør du meg. 

Venice Beach - her er det bestandig et yrende liv, og det vrimler alle mulige slags folk. Fra huset mitt i Santa Monica er det ikke mer enn en 20 minutters gåtur. Jeg hadde kledd meg godt i den nye vinterskinnjakka mi denne dagen, men måtte kaste både den og skjerfet da vi kom fram. Det ble rene sommerdagen.

Dermed syntes jeg det var på sin plass med en frozen yoghurt fra Boardwalk Yoghurt. Dette er min favoritt-dessert, uten tvil! Og denne isen blir nok en av de siste herfra på en stund.

For, før sola går ned her, har jeg en aldri så liten kunngjøring. Nemlig at dette blir en av de siste innleggene på denne bloggen.

Fordi, jeg skal flytte til Skottland! Jepp, av alle steder i verden blir neste destinasjon en kystby helt nord i Skottland, kalt Aberdeen. Der ligger nemlig en av Storbritannias eldste universiteter, University of Aberdeen. Som jeg har kommet inn på! Jeg turte nesten ikke håpe da jeg søkte. Men så fikk jeg tilbud om studieplass!

Tilbudet var for våropptaket, og studiet begynner allerede dette semesteret. Dermed måtte jeg ta et valg. 

Jeg måtte gå noen runder med meg selv. Jeg vurderte å undersøke om jeg kunne utsette oppstarten, slik at jeg kunne bo her i California litt til. Men jeg valgte å hoppe på dette toget, som jeg tror blir en veldig spennende reise. Årsaken var likevel aldri at jeg ønsket meg bort fra det stedet jeg er. 

Jeg elsker Los Angeles! Og jeg elsker USA. Den perioden jeg har bodd her har vært fantastisk. Jeg har lært så mye - naturligvis faglig, men også om vennskap, andre kulturer, mennesker og meg selv. Jeg beundrer det amerikanske samfunnet og mentaliteten. Mange nordmenn, og jeg var en av dem, har en del forestillinger om USA, der mange av dem er litt nedlatende. Det skal jeg ydmykt innrømme. Jeg tror mange har ristet på hodet, og tenkt at vi gjør ting bedre i Norge. Og det kan jo godt være. Men etter å ha bodd her, ser jeg så mye som er bra, som er bedre her enn i Norge. Vi har mye å lære av amerikanerne! Kanskje ikke akkurat når det gjelder forsvarspolitikk og helsevesen (gulp). Jeg tenker først og fremst på hvordan vi omgås hverandre. Hvordan vi oppfører oss overfor både venner og fremmede, og hvordan vi ser oss selv. Okei, for å kalle en spade for en spade, så er folk mye hyggeligere her. Og mye mer positive, både når de snakker om andre og seg selv. Selvsagt generaliserer jeg så det holder, men det må man jo når man skal beskrive et folk.

Det er typisk norsk å være god. Men det er også typisk norsk å være litt forutinntatt og arrogant. Selv om vi har et både trygt og vakkert land, og AS Norge går så det griner (oljeprisen til tross), så tror jeg de fleste ville ha gått av å bo en stund i et annet land, slik at man kan se seg selv fra utsiden. 

Men jeg vet at det selvsagt ikke er alle forunt å kunne farte rundt i verden slik som meg. Og jeg er veldig takknemlig for at jeg har den muligheten. Samtidig er det ikke slik at noen kom og banket på døren min, og spurte om jeg ville flytte til Los Angeles, for deretter å begynne på et av Storbritannias beste universiteter. Den fortjenesten innkasserer jeg selv. Det er initiativ, innsats og viljen til å ta risiko som har brakt meg dit jeg er nå. 

Jeg er ikke spesielt religiøs, men jeg har en livsfilosofi. Ta de mulighetene som byr seg i livet! Og nå har det bydd seg en mulighet jeg bare må gripe. 

Derfor velger jeg å være veldig takknemlig for den tiden jeg har fått her, og glede meg til det neste som kommer. Nå har jeg et nytt eventyr foran meg.

Jeg kommer til å skrive noen flere innlegg før jeg avslutter denne LA-bloggen. Likevel vil jeg benytte anledningen til å takke deg for at du leser den! Jeg blir veldig glad for de positive tilbakemeldingene jeg får. Jeg skal innrømme at jeg syntes blogging var litt skummelt til å begynne med. Men nå føler jeg at det har bidratt til å gi meg mer selvsikkerhet, motivasjon og glede. 

Ønsker dere alle en fortsatt god uke. Blogges snart! 

Annemarte

#USA #Norge #Side2 #underholdning

One face - one city

Planen med dette innlegget var legge ut litt bilder fra de forskjellige stedene jeg har besøkt den siste tiden i Los Angeles. Og kalle det noe sånt som "fine steder i LA". Men etter å ha gått gjennom bildene, fant jeg ut at "mitt ansikt - i LA", eller noe sånt, var en mer beskrivende tittel. Hehe. Uansett, så håper jeg bildene gjør at dere får lyst å reise hit. 

Her er i alle fall jeg på noen av mine favorittsteder i Los Angeles! 

SANTA MONICA BEACHBEVERLY HILLS

 

SANTA MONICA PIER

STAPLES CENTER

(hjemmearena for Los Angeles Lakers og LA Kings)

MARINA DEL REY

VENICE BEACH

VENICE PIER

HERMOSA BEACH (BY NIGHT)

Her kan man gjøre så mangt. Ha en fortsatt god uke alle sammen! :) 

#losangeles #la #vinter #blogg #side2 #underholdning

Boller og ballkjole

Jeg skrev jo at ferien var over, og det var sant, for nå som kjæresten min har dratt er liksom juleferien over. Men, jeg har faktisk fortsatt skolefri. Så nå har jeg masse tid til å slappe av og drive dank. Det er en luksus jeg setter stor pris på.

Og når man har skolefri passer det jo ypperlig å lage skolebrød!

For en stund siden lovet jeg en kompis å bake norske boller. Det hadde han visst helt glemt, men da var det ekstra morsomt å dukke opp med et brett rykende ferske fristelser! Han er klesdesigner, og var i butikken sin her i LA den dagen. Alle de ansatte fikk selvsagt smake. Resten tok han med hjem og ga til en familie fra Texas som var på besøk hos ham. Og selvsagt ga jeg til de jeg bor med. Så det var mange som fikk seg en bolle, og jeg hadde stor suksess! "Skollebra" er nå det siste på matfronten i LA. Neida. Men jeg fikk slått et slag for norsk gastronomisk tradisjon! Hehe. 

Ble de ikke fine? Med fare for å skryte, så smakte de ganske fantastisk. De ble myke og saftige, med masse smak. Vaniljekremen i midten måtte jeg lage selv, siden man ikke får kjøpt den ferdig her. Og det tror jeg at jeg skal fortsette med også i Norge, for den smakte faktisk enda bedre enn Piano-vaniljekremen. 

Kokos-massen de hadde på butikken var ganske grov, dessuten var den fuktig og ferdig søtet. Trolig ikke spesielt sunn, men gurimalla så god den ble blandet med melis!

Her i USA måler de jo mel, sukker og smør i cups og ounces, så det ble litt matte og ganske mye øyemål i bakingen. Men er det én ting mamma har lært meg, så er det hvordan man lykkes med gjærbakst. Så jeg hadde kontroll. I tillegg valgte jeg å eksperimentere litt med det jeg fant i kjøkkenskapet. For eksempel hadde jeg en god dose lønnesirup i deigen. NAM! 

I dag hadde jeg et ærend i Venice, og bestemte meg for å ta beina fatt, for å få meg en tur i sola. Men på veien gjennom Santa Monica, via Main Street, gikk jeg forbi den ene vintage-sjappa etter den andre. Her kan du virkelig gjøre et kupp. De selger Chanel, Louis Vuitton og Gucci, og sko fra både fra Christian Louboutin og Manolo Blahnik - for å nevne noen - for en relativt rimelig penge.

Jeg holdt meg imidlertid unna disse fristelsene. Men jeg fant en helt fantastisk svart silkekjole. Enkel, klassisk og elegant!

Jeg får en skikkelig "dirty dancing"-følelse av denne! (Med unntak av skoene kanskje. Det ble litt krasj).

Men vet du hva det beste var? Den kostet 8,50! Dollar altså. Men likevel, det kan vel ikke kalles annet enn grisebillig eller et megakupp. Så nå venter jeg bare på å bli bedt på en eller annen celeber galla. 

Jeg har hatt en utrolig avslappende og deilig dag, og nå skal jeg snart ta kvelden. Men jeg lovet dere flere ferieoppdateringer, og de kommer, så stay tuned :) 

#boller #skolebrød #bake #usa #santamonica #blogg #underholdning #side2

Juleminner <3

Så, her er første høydepunkt fra ferien min. Selveste julaften! 

Den ble jo ganske annerledes enn hjemme i Norge. Men det synes jeg ikke gjorde noe. Jeg gadd ikke prøve å lage norsk jul. Tradisjoner er stas, men det er også gøy å bryte dem. Det er gøy å gjøre ting som er annerledes!

Så jeg pyntet ikke huset, og lagde verken pepperkaker eller grøt. Men landlorden min hadde satt inn et juletre, og det var jo litt koselig. Det ble i alle fall koselig da vi la pakker under. Det var bare jeg og Ola som feiret sammen, og de fleste gavene mine tikket inn på kontoen, siden det er litt lettere når de skal krysse landegrenser. Likevel synes jeg det ble en solid haug!

Det skulle vise seg å være mye fint i disse pakkene (ikke spør om de rare popcorn-beholderne i bakgrunnen. Det er noe landlorden min har satt inn, og han er litt koko). Faktisk fikk jeg både pepperkaker og julemarsipan, brunost og hjemmebakte knekkebrød. I tillegg til mye annet. Men den beste gaven lå ikke under treet.

Jeg trenger ikke skrive så mye. Det er tydelig nok at jeg fikk akkurat det jeg ønsket meg i år. 

Her er jeg veldig glad. Og det er jeg fortsatt. Tidenes beste ferie!

:)

#jul #side2 #underholdning
 

Endelig tilbake!

Da var ferien over. Og det var jammen godt. Jeg hadde faktisk aldri trodd jeg skulle si dette, men to uker ferie er veldig lenge. Så nå skal det bli bra å komme i gang med litt rutiner igjen. Ikke minst begynne å oppdatere bloggen!

Men, misforstå meg rett, jeg har hatt en veldig fin ferie. Faktisk tror jeg det er den beste ferien jeg har hatt! Jeg har fått gjort så mye gøy! Og i tillegg har jeg virkelig fått slappet av. Men i stedet for å skrive side opp og side ned om hva jeg har gjort, tenkte jeg heller å dele opp feriens høydepunkter i bilder, og vise dere hvor fint vi har hatt det!

Så nå blir det langt hyppigere oppdateringer på bloggen framover. Jeg skylder dere tross alt det etter å ha gått i total vinterdvale. 

Men først ville jeg bare vise dere noen bilder fra i går. Det har nemlig vært ganske kaldt her i jula. Fire-fem dager ut i det nye året takket imidlertid vinteren for seg. De siste dagene har vi hatt helt nydelig sommervær. I går var det nesten 30 grader i skyggen! Plutselig kunne jeg kaste av meg både parkasen og ullskjerfet, og spankulere rundt i singlet og skjørt istedet. Helt utrolig - og helt herlig. Ha en fortsatt strålende dag  - så blogges vi veldig snart! 

#santamonica #la #sol #sommer #ferie #side2 #underholdning #blogg 

FERIE!!!!!!!!!!!!!!!!

Bare sånn at det ikke er noen tvil. Jeg hadde siste eksamen i går, og nå har jeg endelig juleferie. Det er vanvittig deilig.Og jeg tror ikke jeg har vært så spent og gledet meg like mye på en lille julaften siden jeg var liten. For i skrivende stund er min kjære, flotte kjekkas av en fyr på vei over Atlanteren, og lander snart på LAX. Jeg gleder meg så masse (tenk, jeg har jo ikke engang fått kline på over fem måneder! Hehe). Det blir i alle fall veldig koselig å feire jul sammen. 

Nå har jeg vært litt ute i hagen og nytt det deilige været. Det er friskt i luften, men deilig i sola. Så skal jeg ta en tur ned til sentrum, og så går turen til flyplassen.Dette blir en annerledes jul. Selvsagt er det litt stusselig at jeg ikke får sett familie og venner hjemme. Men jeg gleder meg veldig til å oppleve feiringen her i USA. Jeg har jo fått meg mange venner her, så da får vi opplevd julen på en annen måte enn om vi bare var her på ferie.

Men vi skal være skikkelige turister også. For selv om jeg bor her, er det jo fortsatt en del ting jeg ikke har fått gjort. Altså, hvor ofte drar dere som bor i Oslo på Vikingskip-museet, for eksempel? Jeg mener bare at når man har en hverdag et sted, så flyr man jo ikke rundt og gjør sånne turistting hele tiden - selv om man bor i fantastiske California. Likevel, dere som har fulgt meg gjennom halvåret vet jo at jeg har fått gjort veldig mye morsomt også, så nå gleder jeg meg til å vise fram de beste sidene av byen til kjæresten min. 

Nå skal jeg komme meg av gårde, og det blir en stund til jeg kommer tilbake til bloggen. Etter et intensivt, men fantastisk halvår, vil jeg unne meg en skikkelig timeout - som inkluderer bloggingen. Men jeg vil benytte anledningen til å takke for at du leser bloggen min. Det gjør meg veldig glad, og det motiverer meg i hverdagen. 

Jeg ønsker dere alle sammen en riktig god jul, og et godt nytt år! 

Juleklem fra Annemarte 

#jul #california #ferie #juleferie #blogging #fri #reise #santamonica #besøk #nyttår #blogg #side2 #underholdning

Lykkerus!

Akkurat nå er jeg så glad! Eksamenene jeg har hatt så langt har gått veldig bra (tror jeg da, jeg vet jo ikke ennå, men jeg har en god følelse).

Men det som virkelig gjorde meg glad, var det som skjedde etter eksamenen og prosjektfremføringen i PR-klassen ... 

(Her er jeg ute for en velfortjent feiring og pust i bakken!).

Etter at alle omsider hadde forlatt klasserommet, tok jeg mot til meg og spurte læreren om han kunne skrive et anbefalingsbrev for meg."Det vil jeg mer enn gjerne for du er min beste student noensinne! Jeg har ikke villet si det rett ut, men du er virkelig klassens "standout". Du er stjernen i klassen!".

Jeg ble helt paff. Og rett og slett sinnsykt glad! Jeg vet jo forsåvidt at PR og media er noe jeg forstår meg på. Men jeg visste ikke at han var så imponert som han ga uttrykk for. Det betydde så utrolig mye for meg å høre de ordene fra han! 

Vi jenter trenger jo (dessverre!) ofte bekreftelse. Først hadde vi altså en vanlig skoleeksamen. Jeg hadde ikke fått lest så mye til eksamenen. Likevel var det ikke et eneste spørsmål jeg ikke kunne svare på. Det er ikke meningen å skryte uhemmet. Det er bare gøy når man føler at man virkelig får til noe, og at man har funnet sin ting. Jeg hørte noen i klassen si eksamenen var vanskelig, men det må enten ha vært tull, eller så må de ha vært helt på jordet. For public relations er jo ganske selvforklarende. Det synes i alle fall jeg, men kanskje er nettopp det bevis på at jeg har lært mer enn jeg har visst de siste årene. Man plukker jo opp ting hele tiden, og da blir man jo litt kvikkere i nøtta etterhvert ... Heldigvis! :)

Etter eksamenen hadde vi gruppefremføring. Her er øver vi oss i pausen (og er åpenbart veldig engasjerte!). 

Oppgaven gikk ut på å holde en pressekonferanse. Vi valgte å fokusere på en skandale og gjøre "image/brand recovery". Designer Michael Kors var anklaget for å ha stjålet ideene til en ung japansk designer.

Michael Kors er like mye forretningsmann som designer, og saken fikk (på liksom) enorm oppmerksomhet i media. Så vi skulle redde skinnet hans. For å øke sympatien, ville vi fortelle hans imponerende historie. Så jeg lagde denne videoen. Den ble en suksess!

 

Nå har jeg to en stor skoleeksamen og to hjemmeeksamener i mikroøkonomi igjen, og så er det juleferie. Siste eksamen er så sent som 22.desember. Men det går bra. Selv om jeg gleder meg ekstremt til ferie, koser jeg meg egentlig veldig med skolearbeidet. Ja, jeg er litt nerdete. Men faktisk er eksamensperioden til tider ganske sosial! Jeg har noen veldig fine venner som jeg studerer økonomi med, og gleder meg til å være sammen med dem i helga. Julia og Miranda er herlige. Det blir jobbing, men det blir også skravling, kakao og kjeks (ellernoe sånt).
 
Og så blir det omsider jul også her i huset. Da kommer kjæresten min med direktefly fra Gardermoen. Da skal jeg nok bli enda mer happy. Life's good.
 
Ha en fin helg! 
 

Ut på SUR, aldri sur.

Hei og hopp! 

Tredje søndag i advendt!

 

Jeg ligger på sofaen og er litt sliten ... Denne helga var det på tide med en pause! En pause fra eksamenslesing og prosjektarbeid.

 

Så da slo jeg ut håret og fikk lufta den nye kjolen min! :) 

 

Først på den trendy restauranten SUR i Beverly Hills. Den er eid av ei sånn Hollywood-frue, Lisa Vanderpump, kjent fra serien "The Real Housewifes of Beverly Hills". Den er veldig populær - og veldig fin!

 

 

(Litt dårlig bilde, men da har jeg i alle fall dokumentert at jeg var der! Hehe).

 

Så var jeg på min favorittklubb her i byen, the Wilshire, på Wilshire Boulevard her i Santa Monica. Ellers er det mest barer og low-key steder i denne bydelen. De mer hard core party-stedene ligger i Hollywood. Men the Wilshire er en perfekt blanding av klubb og bar, og det er alltid god stemning der! 

 

Nå sitter jeg på bussen og oppdaterer bloggen. Kjeda meg litt underveis, så da lagde jeg dette fantastisk kunstverket. Utrolig hva filter kan gjøre. 


Ønsker alle sammen en strålende uke! Og fortsatt god advent! :)

Annemarte

#sur #beverlyhills #wilshire #party #eksamen #pause #blogg #side2#underholdning


 

Eksamenslivet

Hei og hopp, håper alle har hatt en fin helg!

Her har det ikke skjedd så fryktelig mye spennende. Det gjelder forsåvidt også bloggen. Så det beklager jeg.

Det har seg nemlig sånn at jeg plutselig innså at jeg begynte å få litt dårlig tid ...

Slik følte jeg det på torsdag. Vi har et stort prosjekt i Entreprenørskap-klassen min, men jeg har hele tiden tenkt at deadline er langt fram i tid. Så da jeg kom på skolen, og læreren sa "ja, i dag begynner vi presentasjonene av prosjektene", trodde jeg hun tulla. Jeg fikk hakeslepp!

Men på fagplanen sto det at fremføringene skulle begynne 4. desember. Heldigvis var jeg i andre pulje, så jeg skal presentere prosjektet mitt til uka. Så da var det lett å finne ut hva jeg skulle gjøre denne helgen. 

Til mitt forsvar, så er det ikke sånn at jeg ikke har fått med meg at semesteret nærmer seg slutten. Jeg hadde bare ikke fått med meg at vi hadde såpass tidlig deadline på dette prosjektet. Læreren har satt en tidlig innleveringsfrist, slik at vi kan få tilbakemeldinger og forbedre prosjektoppgaven før semesterslutt. 

Ellers tror jeg at jeg har oversikten på innleveringer og eksamensdatoer. Men a jour er jeg ikke.

Som jeg har skrevet før, så studerer jeg jo mer enn fulltid. Maksimal anbefalt studiebelastning ved skolen er 12 units. Men jeg (og rundt 10 andre norske) tar 15 units (fordi Lånekassen krever det). Alle fagene mine er ganske krevende. Man er nødt til å jobbe jevnt og trutt, gjøre lekser og pugge, hvis man vil gjøre det bra. Nå er det siste innspurt, men før jeg skal ha de fem avsluttende eksamenene, har jeg altså dette entreprenørskap-prosjektet, og et stort prosjekt i PR å fullføre. Så det er nok å gjøre. Men, som sagt før, så trives jeg veldig godt med studieretningen (altså business og økonomi). Og jeg har valgt å gjøre dette av egen fri vilje, så jeg klager ikke. 

I tillegg til studiene, har jeg hatt mye annet å henge fingrene i dette semesteret. Journalistjobbing, blogging, og ikke minst beskjeftigelsen med å oppleve Los Angeles! Når man først er her, må man jo se og gjøre så mye som mulig.

Samtidig er det et ufravikelig faktum at tid er en knapp ressurs. Og akkurat nå, i likhet med tusenvis av andre studenter, tar jeg meg selv i å tenke at "jeg skulle studert mer". 

 

Sånn føles det. Noen som kjenner seg igjen? 

Nå prøver jeg i alle fall å prioritere skolearbeid. Men jeg sørger for å ta pauser og være litt sosial også. 

Jeg har funnet ut at  om man bare er inne hele dagen, så får man ikke gjort så mye uansett. Man blir bare trøtt og lat:

 

Så det prøver jeg å unngå. Men det er ingen fare, for kommende uke har jeg mye på programmet. Utfordringen min nå er først og fremst å unngå dette:

 

 Uansett, jeg regner med at jeg kommer til å ende opp omtrent slik:

 

Jeg har stort sett vært blant de som sitter igjen helt til slutt på eksamen. Likevel tilhører det sjeldenhetene at jeg blir så stressa som han fyren her. Jeg tenker bare at det er lurt å utnytte all tiden man har til disposisjon. Da øker som regel sjansen for at man gjør det bra. Og jeg har tross alt gjort det ganske bra, sånn jevnt over, gjennom skolegangen.

For selv om det er aldri så kjedelig å forberede seg til eksamen, så liker jeg jo egentlig skolen. Så det hender jeg tar meg i å tenke at "nå koser jeg meg", når jeg for eksempel sitter og skriver en oppgave. #nerd

Nå er det sent søndag kveld (teknisk sett mandag), og jeg må komme meg i seng, så jeg kan stille frisk og opplagt til mikroøkonomiprøve i morgen! :D

Ha en fin uke alle sammen - vi blogges!

Og i mellomtiden kan dere titte på disse eksamensvitsene som jeg har moret meg med i kveld (istedet for å lese. Avslørt!!!)

 


 

 

#eksamen #skole #oppgave #skolearbeid #jobb #la #side2 #underholdning

Det regner i LA!

Er det armageddon? Neida. Det er sånn cirka fem regndager i året her i sørlige California, så det er neppe snakk om verdens undergang. Men, det er første gang jeg opplever regn her! Det er jo ganske utrolig, egentlig. Første søndag i advent åpnet imidlertid himmelen seg. Akkurat da jeg hadde kommet meg ut døra, og trasket i vei mot biblioteket (på en søndag, jeg vet, klapp på skuldern til meg!). Selvsagt hadde jeg ikke med paraply. Å gå rundt med det blir like absurd som å gå med solbriller i desember i Norge. 

Så da jeg kom fram så jeg ut som en våt katt. Men jeg skulle jo uansett bare sitte i en krok og gjøre matte, så det var ingen krise. Da det lettet tok jeg en tur ned i handlegata for å gjøre unna litt julegavehandling. Det er jo ingen tvil om at handelsstanden og kommunen her har prøvd å skape julestemning. Og jeg må si, at på tross av regnet, så var det ganske koselig der. Men sålenge det er 20 grader, og noen entusiaster fortsatt går i shorts og t-skjorte, så kommer jeg ikke helt i julestemning! Det må liksom litt kulde til! Men, jeg klager ikke. Jeg klarer meg veldig fint. Dessuten sendte mamma kalender i posten, så det hjelper jo på :)

Brr! Er ikke vant til å risikere å bli våt! Noen sier de elsker at det regner, men jeg synes sol er best uansett. Eller eventuelt snø. Også elsker jeg å gå på skøyter (jeg hadde store ambisjoner om å bli isdanserinne da jeg var liten!). Da er det jo fint at det ligger en skøytebane midt i Santa Monica. Den skal testes snart! Ha en fin uke alle sammen! 

#regn #søndag #santamonica #la #helg #blogg #side2 #underholdning

Thanksgiving

Nå har jeg feiret min første Thanksgiving i USA. Med kalkun og full pakke!

Festen var hjemme hos min gode venn, Hyden. Foreldrene hans hadde (på tross av at han er 35 år!) disket opp med masse deilig mat.

Og så var det masse god vin... Og veldig hyggelige folk! Det var et skikkelig internasjonalt selskap! Foruten USA, var Mexico, Brasil, Ungarn, Sør-Korea og Puerto Rico representert. Også Norge da, såklart. Alle hadde helt forskjellig bakgrunn, noe som jo er helt typisk USA. Og spesielt typisk for Los Angeles. "This is LA. Everybody's from somewhere" er et ordtak her i byen.

Det å få venner fra hele verden er kanskje det jeg liker aller mest med å bo her. Man lærer så mye. Om folk, om verden, om seg selv, og livet generelt. Muligheten til å møte så mange forskjellige mennesker er det er takknemlig for denne høsttakkefesten. 

Jeg glemte å ta bilde av kalkunen før den ble spiddet. Huff. Men den smakte veldig godt.

Til dessert var det obligatorisk pumpkin pie, samt pekan-pai, som er noe av det beste jeg har smakt! Den består av en slags karamellaktig, søt og salt masse, men pekannøtter, og saftig bunn. En real kaloribombe, for å si det sånn. Men ifølge folk jeg møter her, så er det å spise til man nærmest ruller ut av huset en sentral del av Thanksgiving. 

Om jeg spiste all den paien? Nei, da hadde jeg nok spydd. Dette var ekstremt mektige saker.Thanksgiving heter altså høsttakkefest på norsk. Og det passer veldig bra. For nå er høsten på sitt vakreste her! Jeg tok disse bildene i nabolaget da jeg var på vei hjem istad. 

Inn til venstre, i Pacific Street, bor jeg! :) Omtrent ti minutter fra stranda. Ganske ålreit!

Hadde tatt på meg ullgenser, fordi det er så kaldt inne på skolen, men ute ble det altfor varmt! 

Ha en fortsatt strålene helg alle sammen! :)

#thanksgiving #usa #kalkun #pie #høsttakkefest #la #blogg #side2 #underholdning

Happy times!

Jeg har det utrolig bra for tiden. Jeg har spennende hverdager, og studerer noe jeg virkelig interesserer meg for. Og det er ikke akkurat et problem å fylle fritiden med  morsomme aktiviteter! 

Helt siden jeg kom har jeg forsøkt å skille mellom hverdag og helg. Jeg har prøvd å være flink i ukedagene, og utnytte helgene til å oppleve California. Jeg fant en balanse som funket fint. 

Samtidig ble jeg litt lei av at det var enten eller. Enten veldig hverdag - eller helt helg. Helt typisk sånn hverdagen er i Norge. I alle fall i vinterhalvåret (når våren kommer er det jo helt andre tilstander, da går nordmenn bananas med utepils både tirsdag, onsdag, torsdag og fredag!).

I det siste har jeg i alle fall prøvd å gjøre ukene litt mer varierte. Jeg har gjort mer morsomme ting i ukedagene (og jeg har i alle fall prøvd å gjøre litt nyttige ting i helgene ...).

Og det er virkelig et paradoks. For samtidig som jeg kanskje har brukt mindre tid på skole totalt, trives jeg nå enda bedre! Det er akkurat som om flere pusterom har gitt meg en ny gnist. En gnist som også slår ut på skole og jobb.

Til hverdags trasker jeg stort sett rundt i converse og jeans. Da er det ekstra gøy å ta fram den lille sorte og høye hæler til fest! 

To best friends har pynta seg for party. Her er vi på vei for å ta noen drinker hos en annen venninne.

Etterpå dro vi på fest til en etterhvert veldig god venn av meg, klesdisigneren Hyden Yoo. Han har forøvrig akkurat åpnet ny butikk her i byen, som jeg har hjulpet til å innrede. Mer om det i et eget innlegg :)

Vi mennesker har forskjellige preferanser, og trives i ulike miljøer. Jeg for min del blir i alle fall litt smådeppa når livet blir vel forutsigbart og rutinepreget. Når det føles som om ukene går på "repeat". 

Stå opp tidlig, gå på jobb, kanskje dra på trening, lage middag, og chille på sofaen. Ut på byen fredag etter jobb, eventuelt tacokveld (som forsåvidt ikke skal undervurderes). Slappe av og sosialisere på lørdag, dra på vors, og så på byen. Ligge på sofaen, og kanskje gå en liten tur på søndagen. Så er det på'n igjen. Noen som kjenner seg igjen? Hehe. 

Akkurat nå er det hverdag. Sola skinner ute, jeg sitter ved vinduet i biblioteket med PC-en og en kopp kaffe. Og det er slett ikke så ille.

Nå er det mikroøkonomi som står for tur: Men til helga skal jeg til Las Vegas! Stay tuned! :D

#skole #jobb #fest #hverdag #helg #denlillesorte #santamonica #la #blogg #side2 #underholdning

Om palmer, taco, Lånekassen og Leonardo DiCaprio

Jeg fant dessverre ikke en mer catchy tittel på dette innlegget. Jeg er liksom opptatt av at man bør ha struktur og fokus og sånn når man skriver. Og seff unngå sånne ord som seff og liksom. Liksom. Men i dag ble det visst litt hummer og kanari her på bloggen. I utilberedt tilstand. Det får gå, det er fredag.

Okei, jeg skal slutte og bable, og fortelle om det en del av dere sikkert er mest nysgjerrig på. På tirsdag var jeg altså i 40-årsdagen til Leonardo DiCaprio. Det var veldig gøy. Selvsagt var det stas å bli invitert. Jeg kjenner ikke Leo personlig, altså. Men jeg kjenner fetteren hans. Han driver en sportsbar og restaurant i Hollywood. Leo selv kommer ofte dit for å se kamp og spise burger eller taco (deres spesialiteter). 

Kan Leonardo DiCaprio bare gå rundt omkring uten å bli overfalt av gærne jenter? Ja - og nei. Det kommer nok an på tid og sted. Men på sportsbaren får han stort sett være i fred. Han kommer imidlertid alltid i stor hettegenser og caps. I tillegg har han langt skjegg for tiden. Så han er ikke lett å kjenne igjen. Under forkledningen er han likevel fortsatt den kjekkasen vi kjenner fra barndommen! 

Jeg har (dessverre får man si) ingen bilder fra bursdagen, siden det var totalt fotoforbud! Det var noen der som prøvde å ta bilder, men det var ikke populært. Det har jo vært en del skriverier om festen i media her, men det finnes nesten ikke bilder. Men her er jeg (ganske happy) på vei til festen:
Nok om det! Denne uka har bydd på mer enn kjendisfester. Jeg har fortsatt mye skolearbeid. Tilsammen har jeg 15 units, som tilsvarer fem fag. Det er en større belastningen enn hva skolen anbefaler! Faktisk fraråder de internasjonale studenter å ta på seg mer enn 12 units. Men, vi nordmenn har Lånekassen å forholde oss til. Og de krever at man har 15 units. For svenske myndigheter holder det imidlertid å ha det som er regnet som fulltidsbelastning her, altså 12 units. Jeg vet ikke om noen andre enn nordmenn som har 15 units.

Hvorfor i huleste er det sånn? Det er godt mulig jeg ikke har belegg for dette, men jeg vet om mange norske studenter i utlandet som føler det samme. Nemlig at det i norske utdanningsmiljøer råder en slags holdning om at norsk utdanning er er overlegen. Norge er lik kvalitet. Studier i utlandet derimot, spesielt på steder der det er mye fint vær, og de har palmer og strender, de kan neppe være like gode som den norske skolen. Noe som er helt absurd! Som om det faglige innholdet bleknet jo mer sol man får. Det er typisk norsk og være god. Men det er også typisk norsk å være litt naiv og trangsynt. 

California er på verdenstoppen innen utdanning. Jeg har studert mer enn fire år ved tre forskjellige høyere utdanningsinstitusjoner i Norge. Og jeg kan skrive under på at den undervisningen jeg har her på Santa Monica College stort sett danker de norske høyskolene ned i beksømstøvlene sine. Jeg kan også opplyse om at jeg stort sett går i sandaler på skolen her i Santa Monica, men det har ikke påvirket det faglige læringsutbyttet. 

Det var fredagens utblåsning! Jeg må understreke at jeg ikke klager over situasjonen min. Jeg liker jo det jeg studerer veldig godt, selv om det er mye å gjøre. Men nettopp derfor er det så herlig å bo knappe ti minutter fra stranda. Det er viktig å ta pauser. Og det er ikke mye som lader batteriene like effektivt som en tur ned på Santa Monica Beach! Her er noen bilder fra forrige strandtur! :)

Det har blitt litt kaldere siden forrige helg. Så det er litt kjølig å sole seg. Men, vi er altså ikke i nærheten av jakkesesongen. Sommergarderoben 2014 er fortsatt i bruk! :)

Meg og min kjære venninne Valentina!

Etter stranda var det tid for tacos! Jeg bare elsker den meksikanske maten de har her i California. Den er berømt (og skal visstnok være mye bedre enn den man får noen mil lenger ned, i Mexico!). Men, det er selvsagt ikke meningen å fornærme fredagstacoen i Norge. Det er jo en sentral del av vår kultur og tradisjon. I kombinasjon med gulrekka og Pepsi Max. Så nyt fredagskvelden folkens! 

God helg! 

 

#strand #california #november #losangeles #beach #santamonica #la #blogg #side2 #underholdning

Dream of Californiacation

Denne helga har stort sett bestått av strand og sol, en dose shopping, og en god del festligheter. Inkludert cocktailkjoler, pumps og fin restaurant-mat. Etterfulgt av ikke så classy cheeseburgere og annen drive-thru mat. Altså, det har på ingen måte vært noen uanstendig rai-rai-helg. Det har bare vært en morsom, bekymringsfri og deilig California-helg! :D

Etter noen ekstremt hektiske uker, og vel mange flink-pike-dager, var det veldig godt. 

Og jeg kunne ikke bedt om bedre vær! Som jeg skrev for noen dager siden, så er det som om årstidene er snudd på hodet her borte. Se for dere at høsten kommer, og det begynner å bli kaldt og litt trist ute. Men så kommer plutselig sommeren i retur. Da blir man veldig glad! Da kan man ikke gjøre noe annet enn å pakke strandbaggen, og nyte den kjærkomne solvarmen! 

Som dere ser fikk jeg brukt de uslåelige volleyball-ferdigjetene mine i helga. Under er et glimt fra festlighetene. Jeg skulle gjerne lagt ut flere bilder, men glemmer fort å ta bilder når man har det moro. Også prøver jeg jo å ha en viss terskel for hva jeg legger ut på Internett. For eksempel synes jeg episoden der jeg oppdager at skoene mine er fulle av french fries er lite egnet for publisering.

Men, jeg lover å vise dere masse av LA by night iløpet av ikke så lenge. Nå har det vel blitt (blå?)mandag i Norge. Her begynner en ny skoleuke om ikke så mange timer, så nå skal jeg komme meg i seng, og stille frisk og opplagt til mikroøkonomi klokken 08. Det er godt de har god kaffe på skolen ...

Ønsker alle en god uke! :)

#sol #sommer #høst #strand #santamonica #la #blogg #side2 #underholdning 

 

 

Summer's back!

De siste ukene begynte vi omsider å merke at det ble høst her. Det ble kaldt om nettene, og bladene begynte så smått å falle fra trærne. Det var tross alt oktober. Men nå, i begynnelsen av november, har det snudd!

Denne uka har det vært rundt 80 grader Fahrenheit! I dag er det hele 87 grader. Det tilsvarer 30.5 grader Celcius! Jeg sitter ute i hagen og blogger, og det er nesten for varmt!

Her om dagen gikk jeg og ei venninne igjen tur langs stranda, hele veien fra Santa Monica til Venice. Det er så deilig å fortsatt kunne gå i skjørt og sandaler!De som kjenner meg, vet at jeg vanligvis ikke er typen som klager på varmen. Det er en grunn til at jeg bor i California, for å si det sånn. Men når jeg sitter her, og det er over 30 grader i skyggen, så er det virkelig veldig varmt. I alle fall i november!

Hjemme i Norge synes jeg november er den tristeste og mørkeste måneden i året. Den fine delen av høsten er over, det er kaldt, og antall timer med dagslys blir bare mindre. Det er riktignok enda mindre lys i desember, men da kommer det ofte snø som lyser opp, også er det jo advendt og jula å glede seg til!

Så jeg innser at det er ufint å klage på varmen. Og jeg er veldig takknemlig for at jeg er her. Nå er det jo ikke sånn at jeg ligger ute og soler meg hver dag. Denne uka har vært veldig hektisk, så jeg har tilbrakt mange timer inne på biblioteket. Men, nå er det endelig helg! Og det er en fantastisk følelse.  

Nå skal jeg gå inn og vrenge av meg denne varme buksa jeg har på, og slenge på meg en sommerkjole istedet. Så skal jeg sykle til Beverly Hills for å møte ei venninne til lunsj! I kveld skal jeg ut og spise på en veldig fin restaurant her i byen. Dette blir en super helg!

#sommer #sol #la #santamonica #helg #blog #side2 #underholdning

 

Halloweekend!

Fredag var det altså offisielt Halloween. Men her i USA har det egentlig vært Halloween lenge. For på samme måte som julebrus og julemarsipan dukker opp i butikkene i november i Norge, så popper det opp gresskar og dødninghoder over alt i ukesvis før den skumle datoen her. Og nabolaget, det har vært en smule uhyggelig i det siste. Slik ser det ut hos naboen min nede i gata:

Her gikk de ganske langt, men alle husene her i gata har i alle fall surret litt spindelvev rundt gelenderet, satt ut et par gravstøtter, eller slengt et skjelett i hagen. 

På selve dagen, 31. oktober, går amerikanerne "all in". På formiddagen var jeg en tur på butikken. Slik så kassadama ut. 

Jeg handla så mye at jeg ikke klarte å bære varene hjem, så jeg måtte ta en taxi. Sjåføren som plukka meg opp var utkledd som en heks, med heksehatt, svartsminkede øyne, og kroknese. 

Jeg valgte et litt mer uskyldig kostyme i år. Egentlig var det mest fordi de bare hadde Disney-prinsessekostymer på den nærmeste utkledningsbutikken. Borsett fra et par batman- og supermannvarianter, bestående av høye strømper, BH, og et slags truseskjørt. Det blitt litt for heftig for min del. 

Så jeg grep krølltanga, festet en sløyfe i håret, og tok på meg min yndige prinsessekjole. Jeg hadde ingen passende veske, så tømte ut innholdet i toalettmappa, og fylte den med rosa lipgloss, mobil og penger, samt et par flate ballerinasko (man lærer seg jo å stille forberedt på en lang kveld med tiden ...).

Hvis dere ikke skjønte det sånn umiddelbart, så er dette kjolen til Belle, fra skjønnheten og udyret! Ser dere den slående likheten? Vel, altså, Belle er jo brunette, men så langt var jeg ikke villig til å gå. 

Her er vi på Halloween-vors. Det er gøy å kle seg ut!

Alle vi nordmennene var faktisk veldig anstendig kledd til Halloween, sammenlignet med det mange av de amerikanske jentene gikk med. Kanskje har jeg blitt en gammel og konservativ kjerring. Men jeg blir fortsatt lang i maska når folk stiller i G-streng, skyhøye stilletter og BH på fest. Det kan virke som det å kle seg ut til Halloween, like mye en anledning til å kle av seg. Jeg hadde veldig lyst å ta noen snapshots, men å snikfotografere leddkledde jenter, for å legge ut bildene på internett, er liksom ikke helt min stil ... 

Uansett, Halloween i USA er en opplevelse for livet! Tilbakeholdenhet og anstendighet er det ingen som vet hva er. Folk tar den helt ut. Og jeg digger det. 

Ha en fortsatt fin helg alle sammen! 

#halloween #usa #santamonica #belle #side2 #underholdning